VISIO

Luoda parempaa elämää auttamalla ihmisiä olemaan oman tarinansa sankareita.

MISSIO

Muuttaa vuoteen 2020 mennessä positiivisella tavalla 1 000 ihmisen elämä ja vaikuttaa 100 000 ihmisen elämään.

FILOSOFIA

”Intohimo syntyy tekemällä, ei miettimällä.”

”Pelkää katumusta, älä epäonnistumista.”

”Tylsät reitit on tylsille ihmisille.”

FUN FACTS

  • Löin joskus vetoa pystyväni pudottamaan 10 kiloa painoa 48 tunnissa, ilman saunaa tai lääkkeitä. Voitin.
  • Idolit: Leonardo Da Vinci, Tim Ferriss, Nelson Mandela, Rocky, Daisuke
  • Lempiartistit: Ludovico Einaudi, Battle Beast, Hugh Laurie, Meatloaf, Leevi & The Leavings
  • Olin yksi Suomen kovimmista syöjistä. Pidin aikanaan yllä Mies vastaan Ruoka-sivustoa syömishaasteista ja omista kokeiluista.
  • Useita SM-mitaleita ja SM-tason kilpailutausta monista lajeista, kuten voimanosto, sotilaspenkki, kädenvääntö, sisäsoutu.
  • Tein 2006 kisassa sotilasmaastavedon epävirallisen ME:n, 86 toistoa. Rikottu sittemmin.
  • Nuoruuden nörttivuosina pelasin Counter-Strikessa yli 3000 klaanimatsia.

TARINA

Olen aina omannut poltteen tehdä omaa juttuani, omalla tavallani. Asiat lähtevät usein lapasesta, niin hyvässä kuin pahassa. Bisnesurani alkoi erilaisten tulosteiden, kuten kalenterien, myymisellä sukulaisille ja naapureille. Ensimmäinen oikeasti innovatiivinen bisnes oli pokemonkorttien väärentäminen 11-vuotiaana. En ole ylpeä tavasta, mutta mindsetistä kyllä. Sittemmin toimin muun muassa vedonlyönnin, konsultoinnin ja erilaisten yrittäjyysyhteisöjen parissa. Pitkään tekemiseni keskittyi ainoastaan uraorientoituneiseen suorittamiseen ja saavuttamiseen, vailla järkevämpää päämäärää. Jossain vaiheessa tekeminen paisui jatkuviin 80-100 -tuntisiin työ- ja opiskeluviikkoihin – joskus öiden väliinjättämisellä jopa 130-tuntisiin. Sain paljon aikaan, tein KTM:n paperit vajaassa kolmessa vuodessa ollen samalla töissä ja pääsin päätoimiseksi opettajaksi 22-vuotiaana, mutta silti jotain puuttui.

Päätin poiketa perinteisestä kauppatieteilijän urasuunnasta ja lähteä hyvinvoinnin pariin, jolloin perustin Sisusavotan ja aloitin opiskelut liikuntatieteellisessä. Pelkkä ravinnon ja fysiikan valmentaminen ei tuottanut täyttymystä, joten etsin jälleen uutta. Päädyin perustamaan ruoan verkkokauppa Mukavan sekä tosielämän peliyritys Mysteerin, joista jälkimmäisestä tuli itselleni ja puolisolleni Emmille pidempiaikainen väylä lifestyle-yrittäjyyteen aikuisten pelaamisen ja leikkimisen edistämisen parissa. Veri on kuitenkin vetänyt takaisin itsensä kehittämisen ja valmentamisen pariin, mutta tällä kertaa sen PT-hommista pääosin puuttuneen palasen eli mentaalisen puolen pariin.

Viimeisten vuosien aikana minulle on kirkastunut todella moni asia elämästä. Kysyn nykyisin aina miksi, teen asioita joita rakastan ja osaan olla kiitollinen. Kysyttäessä, että mitä tekisit, jos et voisi epäonnistua, vastaisin tekeväni kaikkea sitä, mitä nyt teen. Arvojen pehmentymisestä huolimatta draivi tehdä asioita ei ole kaikonnut, se on vain fokusoitunut paremmin.

Kayntikortti2

Ensimmäinen käyntikorttini 10-vuotiaana

MENEILLÄÄN

Toimitusjohtaja ja perustaja @ Mysteeri Experience Oy, 2015 –

Olen toinen perustajista Mysteerissä, joka palvelee ihmisten nälkää uusille elämyksille mieleenpainuvien pakohuonepelien ja muiden tosielämän pelien avulla. Toimipisteitä on Jyväskylässä, Kuopiossa, Tampereella, Turussa ja Porissa. Mysteerin missio on yhdistää ja innostaa ihmisiä pelaamisen kautta. Yrityksessä hoidan kaikkea bisnekseen ja lukuihin liittyvää, uusien konseptien suunnittelua ja pelien rakentamista.

Valmentaja ja perustaja @ JV Akatemia, 2017 –

JV Akatemia on yritys, jonka alaisuudessa teen itsensä kehittämisen valmennuksia ja koulutuksia, kuten Elämäkertani-valmennuksia.

Perustaja @ RehtiRakennus Oy, 2018 –

Rehtirakennus on Itä-Suomessa toimiva perinteinen raksafirma, joka keskittyy pienrakentamiseen ja ilmalämpöpumppuihin.

TEHTYÄ

Toimitusjohtaja ja perustaja @ Mukava Ruoka Oy, 2015 – 2018

Mukava oli ruoan verkkokauppa, jonka tavoitteena oli tehdä asiakkaiden elämästä helpompaa, terveellisempää ja ekologisempaa. Tilasimme elintarvikkeet suoraan tiloilta, tuottajilta ja erikoistukuilta ja toimitimme ne asiakkaiden kotiovelle itsejärjestetyllä logistiikalla. Mukavassa hoidin toiminnan organisointia, bisnespuolta ja hyvinvointiaspektia. Yrityksen taival kuitenkin loppui lyhyeen, kun aika konseptille ei ollut vielä kypsä ja kuluttajatottumusten muuttaminen oli uudelle kasvuyritykselle liian iso pala.

Valmentaja ja perustaja @ Sisusavotta, 2012 – 2017

Sisusavotta on yritykseni, jonka tavoite on sisuunnuttaa ihmiset kovatehoiseen ja toiminnalliseen harjoitteluun sekä elämäntavoistaan huolehtimiseen. Yritys tarjosi aiemmin koulutuksia yrityksille sekä kokonaisvaltaisia valmennuspalveluita ja luonnollisen liikkumisen leirejä kuluttajille. Nyttemmin Sisusavotta on hiljaiselossa, koska muut projektit ovat vieneet keskittymiseni.

Liiketalouden opettaja @ Pohjois-Karjalan AMK / Ammattiopisto, 2010 – 2013

Toimin kaupan alan opettajana Pohjois-Karjalan Ammattiopistossa ja Ammattikorkeakoulussa sekä ISOverstaassa. Pääfokukseni oli yrittäjyys, mutta opetin myös laidasta laitaan kaikkea bisnekseen liittyvää, kuten markkinointia, taloushallintoa, budjetointia, lainsäädäntöä ja tietotekniikkaa. Opetuksen lisäksi ohjasin opinnäytteitä, laadin opetussuunnitelmia, pidin yrittäjyyskoulutuspäiviä ja suunnittelin yritysyhteistyöprojekteja. Opetin (ohjasin) yrittäjyyttä itse laatimani konseptin mukaan, jossa opiskelijat suunnittelivat liiketoimintaa, perustivat yrityksen ja saivat yrityksen tulot omaan käyttöön.

Vedonlyöjä, 2006 – 2009

Tein systemaattista ja pitkäjänteistä urheiluvedonlyöntiä itse kehittämieni Excel-laskurien ja kirjanpidon avulla. Tein noin 4000 vetoa vuodessa, ja julkiset vihjeeni SM-liigaan olivat maailman tuottavimpien joukossa. Olen ilmeisesti ainut, joka on opettanut vedonlyöntiä koulutasolla Suomessa.

Sekalaista seurakuntaa, 1999 – 2009

Matkalla kertyneitä titteleitä ja kokemuksia ovat muun muassa juorulehden päätoimittaja, automyyjä, haamuostaja, muuttokoordinaattori, flyygelinasentaja, puusavottalainen, varastotyöntekijä, tuotantotyöntekijä, huonekaluasentaja ja mainostenjakaja.

PROJEKTIT / LUOTTAMUSPESTIT

Perustaja, Itsensä kehittämisen kerho, 2015 – 2016

Kerhon tavoitteena on auttaa jäseniään kehittymään ja oppimaan itsensä kehittämistä elämän eri osa-alueilla, kuten tuottavuus, tavoitteet, hyvinvointi, julkinen puhuminen, kirjoittaminen ja luovuus.

Podcastit: Sisusavotta ja Kipinä, 2013 – 2015

Tein kahta podcastia, jotka pohjautuvat asiantuntijavieraisiin. Kipinä keskittyi yrittäjyysmindsettiin, Sisusavotta taas liikuntaan, ravitsemukseen ja hyvinvointiin.

Hallituksen jäsen, IWELLO Oy, 2014 – 2015

IWELLO on liikunta- ja hyvinvointipalveluja tarjoava yritys, jossa pääasiassa sparrasin firman strategiaa ja toimintaa toimitusjohtajan tukena.

Perustaja, Jyväskylä Speakers, 2014

Jyväskylä Speakers oli perustamani kerho, jossa harjoiteltiin monipuolisesti puhumis- ja esiintymistaitoja rennossa hengessä.

Perustaja, Liikunnan bisnessparraajat, 2013 – 2014

Liikunnan Bisnessparraajat oli perustamani ryhmä Jyväskylän yliopiston liikunnan alan väelle. Tavoitteena oli sparrata ideoita, verkostoitua, inspiroida yrittäjyyteen ja kehittää sekä ideoita että olemassaolevia bisneksiä.

Perustaja ja hallitusjäsen, JoensuuES, 2011 – 2013

Olin mukana perustamassa Joensuu Entrepreneurship Societya. Tavoitteenamme oli koota maakunnan yrittäjyyshenkisiä ihmisiä yhteen ja edistää yrittäjyyttä esimerkiksi järjestämällä verkostoitumisiltoja ja myyntipuhekilpailuja.

Perustaja ja hallitusjäsen, Reaktioryhmä, 2009 – 2013

Olin mukana Reaktioryhmässä, jonka tavoitteena oli edistää yrittäjyyttä Pohjois-Karjalassa ja tarjota yhteinen sparrausfoorumi yrittäjähenkisille ihmisille. Teimme myös liiketoimintakonsultointeja yrityksille.

Varapj ja yrityssuhdevastaava, Optimi ry, 2008 – 2016

Olin aktiivisesti mukana Joensuun kauppatieteilijöiden ainejärjestön toiminnassa muun muassa yrityssuhdevastaavana, varapuheenjohtajana, tulevaisuusvisioryhmässä ja hallitusalumneissa.

PAPEREITA

Liikuntatieteiden maisteri, 2013 – 2015

Jyväskylän yliopisto, pääaine liikuntabiologia / hyvinvointiteknologia. Valmistumaton.

Aikuisopettajan pedagogiset opinnot, 2011 – 2012

Itä-Suomen yliopisto, arvosana 4/5.

Kauppatieteiden maisteri, 2008 – 2011

Itä-Suomen yliopisto, arvosanat 4/5. Pääaine laskentatoimi, sivuaineet kansantaloustiede ja oikeustaloustiede.