VISIO

Tehdä joka päivä parhaani ollakseni oman tarinani supersankari, jotta voin auttaa muita samaan.

MISSIO

Muuttaa vuoteen 2020 mennessä positiivisella tavalla 1 000 ihmisen elämä ja vaikuttaa 100 000 ihmisen elämään.

FILOSOFIA

”Intohimo syntyy tekemällä, ei miettimällä.”

”Pelkää katumusta, älä epäonnistumista.”

”Normaalit reitit on tylsille ihmisille.”

 

TARINA

Olen aina omannut poltteen tehdä omaa juttuani, omalla tavallani. Asiat lähtevät usein lapasesta, niin hyvässä kuin pahassa. Bisnesurani alkoi erilaisten tulosteiden, kuten kalenterien, myymisellä sukulaisille ja naapureille. Ensimmäinen oikeasti innovatiivinen bisnes oli pokemonkorttien väärentäminen 11-vuotiaana. En ole ylpeä tavasta, mutta mindsetistä kyllä. Sittemmin hustlasin muun muassa vedonlyönnin, liiketoimintakonsultoinnin ja erilaisten yrittäjyyskuvioiden parissa. Pitkään tekemiseni keskittyi ainoastaan uraorientoituneiseen suorittamiseen ja saavuttamiseen, vailla järkevämpää päämäärää. Jossain vaiheessa tekeminen paisui jatkuviin 80-100 -tuntisiin työ- ja opiskeluviikkoihin – joskus öiden väliinjättämisellä jopa 130-tuntisiin. Sain paljon aikaan, pääsin päätoimiseksi opettajaksi 22-vuotiaana ja tein KTM:n paperit vajaassa kolmessa vuodessa ollen samalla töissä, mutta silti jotain puuttui. Viimeisten vuosien aikana minulle on kirkastunut todella moni asia elämästä. Kysyn nykyisin aina miksi, teen asioita joita rakastan ja osaan olla kiitollinen. Kysyttäessä, että mitä tekisit, jos et voisi epäonnistua, vastaisin tekeväni kaikkea sitä, mitä nyt teen. Arvojen pehmentymisestä huolimatta tekemisen polte ja draivi on kovempi kuin ikinä. Keep on hustling!

Kayntikortti2

Ensimmäinen käyntikorttini 10-vuotiaana

MENEILLÄÄN

Bisnestirehtööri ja perustaja @ Mysteeri Experience Oy, 2015 –

Olen toinen perustajista Mysteerissä, joka palvelee ihmisten nälkää uusille elämyksille mieleenpainuvien pakohuonepelien ja mysteerihuoneiden avulla. Toimipisteitä Mysteerillä on tällä hetkellä Tampereella, Jyväskylässä ja Kuopiossa. Yrityksen missio on yhdistää ja innostaa ihmisiä pelaamisen avulla. Mysteerissä hoidan kaikkea bisnekseen ja lukuihin liittyvää, uusien konseptien suunnittelua ja pelien rakentamista.

Valmentaja ja perustaja @ Sisusavotta, 2012 –

Sisusavotta on yritykseni, jonka tavoite on sisuunnuttaa ihmiset kovatehoiseen ja toiminnalliseen harjoitteluun sekä elämäntavoistaan huolehtimiseen. Sisusavotta tarjosi aiemmin kokonaisvaltaisia valmennuspalveluita yksityishenkilöille ja koulutuksia yrityksille. Nykyisin toiminta painottuu kesiin ja luonnollisen liikkumisen leireihin, Sisusavotta Campeihin.

Perustaja, Itsensä kehittämisen kerho, 2015 –

Kerhon tavoitteena on auttaa jäseniään kehittymään ja oppimaan itsensä kehittämistä elämän eri osa-alueilla, kuten tuottavuus, tavoitteet, hyvinvointi, julkinen puhuminen, kirjoittaminen ja luovuus.

 

TEHTYJÄ TÖITÄ

Toimitusjohtaja ja perustaja @ Mukava Ruoka Oy, 2015

Mukava oli ruoan verkkokauppa, jonka tavoitteena oli tehdä asiakkaiden elämästä helpompaa, terveellisempää ja ekologisempaa. Tilasimme elintarvikkeet suoraan tiloilta, tuottajilta ja erikoistukuilta ja toimitimme ne asiakkaiden kotiovelle itsejärjestetyllä logistiikalla. Mukavassa hoidin toiminnan organisointia, bisnespuolta ja hyvinvointiaspektia. Mukavan taival kuitenkin loppui lyhyeen, kun aika konseptille ei ollut vielä kypsä ja kuluttajatottumusten muuttaminen oli uudelle kasvuyritykselle liian iso pala.

Liiketalouden opettaja @ Pohjois-Karjalan AMK / Ammattiopisto, 2010 – 2013

Toimin kaupan alan opettajana Pohjois-Karjalan Ammattiopistossa ja Ammattikorkeakoulussa sekä ISOverstaassa. Pääfokukseni oli yrittäjyys, mutta opetin myös laidasta laitaan kaikkea bisnekseen liittyvää, kuten markkinointia, taloushallintoa, budjetointia, lainsäädäntöä ja tietotekniikkaa. Opetuksen lisäksi ohjasin opinnäytteitä, laadin opetussuunnitelmia, pidin yrittäjyyskoulutuspäiviä ja suunnittelin yritysyhteistyöprojekteja. Opetin (ohjasin) yrittäjyyttä itse laatimani konseptin mukaan, jossa opiskelijat suunnittelivat liiketoimintaa, perustivat yrityksen ja saivat yrityksen tulot omaan käyttöön.

Vedonlyöjä, 2006 – 2009

Tein systemaattista ja pitkäjänteistä urheiluvedonlyöntiä itse kehittämieni Excel-laskurien ja kirjanpidon avulla. Tein noin 4000 vetoa vuodessa, ja julkiset vihjeeni SM-liigaan olivat maailman tuottavimpien joukossa. Olen ilmeisesti ainut, joka on opettanut vedonlyöntiä koulutasolla Suomessa.

Sekalaista seurakuntaa, 1999 – 2009

Matkalla kertyneitä titteleitä ja kokemuksia ovat muun muassa juorulehden päätoimittaja, automyyjä, haamuostaja, muuttokoordinaattori, flyygelinasentaja, puusavottalainen, varastotyöntekijä, tuotantotyöntekijä, huonekaluasentaja ja mainostenjakaja.

 

PROJEKTIT / LUOTTAMUSPESTIT

Podcastit: Sisusavotta ja Kipinä, 2013 –

Tein kahta podcastia, jotka pohjautuvat asiantuntijavieraisiin. Kipinä keskittyi yrittäjyysmindsettiin, Sisusavotta taas liikuntaan, ravitsemukseen ja hyvinvointiin.

Hallitusjäsen, IWELLO Oy, 2014 – 2015

IWELLO on liikunta- ja hyvinvointipalveluja tarjoava yritys, jossa pääasiassa sparrasin firman strategiaa ja toimintaa toimitusjohtajan tukena.

Perustaja, Jyväskylä Speakers, 2014

Jyväskylä Speakers oli perustamani kerho, jossa harjoiteltiin monipuolisesti puhumis- ja esiintymistaitoja rennossa hengessä.

Perustaja, Liikunnan bisnessparraajat, 2013 – 2014

Liikunnan Bisnessparraajat oli perustamani ryhmä Jyväskylän yliopiston liikunnan alan väelle. Tavoitteena oli sparrata ideoita, verkostoitua, inspiroida yrittäjyyteen ja kehittää sekä ideoita että olemassaolevia bisneksiä.

Perustaja ja hallitusjäsen, JoensuuES, 2011 – 2013

Olin mukana perustamassa Joensuu Entrepreneurship Societya. Tavoitteenamme oli koota maakunnan yrittäjyyshenkisiä ihmisiä yhteen ja edistää yrittäjyyttä esimerkiksi järjestämällä verkostoitumisiltoja ja myyntipuhekilpailuja.

Perustaja ja hallitusjäsen, Reaktioryhmä, 2009 – 2013

Olin mukana Reaktioryhmässä, jonka tavoitteena oli edistää yrittäjyyttä Pohjois-Karjalassa ja tarjota yhteinen sparrausfoorumi yrittäjähenkisille ihmisille. Teimme myös liiketoimintakonsultointeja yrityksille.

Varapj ja yrityssuhdevastaava, Optimi ry, 2008 –

Olin aktiivisesti mukana Joensuun kauppatieteilijöiden ainejärjestön toiminnassa muun muassa yrityssuhdevastaavana, varapuheenjohtajana, tulevaisuusvisioryhmässä ja hallitusalumneissa.

 

PAPEREITA

Liikuntatieteiden maisteri, 2013 –

Jyväskylän yliopisto, pääaine hyvinvointiteknologia.

Aikuisopettajan pedagogiset opinnot, 2011 – 2012

Itä-Suomen yliopisto, arvosana 4/5.

Kauppatieteiden maisteri, 2008 – 2011

Itä-Suomen yliopisto, arvosanat 4/5. Pääaine laskentatoimi, sivuaineet kansantaloustiede ja oikeustaloustiede.

 

MUUTA

Useita SM-mitaleita ja SM-tason kilpailutausta monista lajeista, kuten voimanosto, sotilaspenkki, kädenvääntö, sisäsoutu.

Tein 2006 kisassa sotilasmaastavedon epävirallisen ME:n, 86 toistoa. Rikottu sittemmin.

Nuoruuden nörttivuosina pelasin Counter-Strikessa yli 3000 klaanimatsia.

Olin (ja olen) yksi Suomen kovimmista syöjistä. Pidän Mies vastaan Ruoka -blogia satunnaisista syömishaastekokeiluista.

Löin joskus vetoa pystyväni pudottamaan 10 kiloa painoa 48 tunnissa, ilman saunaa tai lääkkeitä. Voitin.

 

YHTEYS

Puhelin: 040 739 1848

Skype: jussi.venalainen

Maili: jussi ät jussivenalainen.fi