VISIO

Luoda parempaa elämää.

 

MISSIO

Flow-tilan purkaminen osiin ja kiteyttäminen kaikille käytettäväksi.

 

ARVOT

Tekeminen  /  Flow  / Hyvinvointi

 

FILOSOFIA

Kysymykset ovat vastauksia tärkeämpiä.

Intohimo syntyy tekemällä.

Tylsät reitit on tylsille ihmisille.

”Kolmipyörä.”

 

Kayntikortti2

Ensimmäinen käyntikorttini 10-vuotiaana

TARINA

Olen aina omannut poltteen tehdä omaa juttuani, omalla tavallani. Jossain määrin ääripäinen luonteeni on johtanut minua tekemään asioita täysillä, joka ei aina ole vain hyvä asia. Urani voisi ajatella alkaneen 10-vuotiaana erilaisten tulosteiden, kuten kalenterien, myymisellä sukulaisille ja naapureille. Ensimmäinen innovaationi oli pokemonkorttien väärentäminen 11-vuotiaana – en ole ylpeä tavasta, mutta luovuudesta kyllä. Nuoruudessa unelmaurakseni muodostui ammattimainen vedonlyönti, jonka parissa toimin enemmän ja vähemmän muutaman vuoden ajan, mutta jatkuva työstäminen tilastoanalyysien parissa ja urheilun katsominen työkseen hävisivät kisassa muun elämän kanssa. Vedonlyönnin jälkeen päädyin konsultoinnin, opiskelija- ja yrittäjyysyhteisöjen sekä opettajuuden pariin. Pitkään tekemiseni keskittyi ainoastaan uraorientoituneiseen suorittamiseen ja saavuttamiseen, vailla järkevämpää päämäärää. Tekeminen paisui jatkuviin sadan tunnin työ- ja opiskeluviikkoihin ja joskus öiden väliin jättämisellä jopa 130-tuntisiin. Sain paljon aikaan, pääsin päätoimiseksi opettajaksi 22-vuotiaana ja tein maisterin paperit vajaassa kolmessa vuodessa ollen samalla päätöissä, mutta silti jotain puuttui.

Päätin poiketa perinteisestä kauppatieteilijän urasuunnasta ja lähteä hyvinvoinnin pariin, jolloin perustin Sisusavotan ja aloitin opiskelut liikuntatieteellisessä. Ravinnon ja fysiikan valmentaminen ei kuitenkaan tuottanut tarpeeksi täyttymystä, eikä toiminta ollut tarpeeksi visionääristä silloiselle mielenlaadulleni, joten etsiydyin uuteen suuntaan. Päädyin perustamaan ruoan verkkokauppa Mukavan, joka kuitenkin teki aika nopean konkurssin. Samaan aikaan perustin tosielämän peleihin keskittyvän Mysteerin, joista jälkimmäisestä tuli itselleni ja puolisolleni Emmille pidempiaikainen väylä lifestyle-yrittäjyyteen aikuisten pelaamisen ja leikkimisen edistämisen parissa. Matka kymmeniä ihmisiä työllistävän ja tuhansia pelaajia kuukausittain palvelevan peliyrityksen kasvattamisen parissa oli hieno, mutta veri on kuitenkin vetänyt vuosien ajan takaisin itsensä kehittämisen pariin. Tällä kertaa sen PT-hommista pääosin puuttuneen palasen eli mentaalisen puolen pariin.

Eräs aamu syksyllä 2018 mietin tuottavuuden kaavaa ja pohdin sen olevan Olennaisuus x Tavat x Flow. Kaksi ensimmäistä olivat jo itselle tuttuja ja yleisestikin paljon käsiteltyjä aiheita, mutta flow oli tuntemattomampi maaperä. Aloin tutkimaan flow-tilaa syvemmin ja se tarjosi enemmän syvyyttä kuin osasin odottaa. Flow’hun liittyvät luovuus, tuottavuus, motivaatio, oppiminen ja onnellisuus sekä moni muu asia aivoissa ja ihmismielessä. Niinpä päätin aloittaa tutkimusmatkan flow-tilan pariin ilman takarajaa. Tarkoitukseni on selvittää flow-tilan ilmiö perinpohjin ja ammentaa kaikki tieto kiteytettynä jakoon eteenpäin. Flow’n parissa olen ytimessä, tai ainakin hyvin lähellä kutsumusta.

 

FUN FACTS

  • Löin joskus vetoa pystyväni pudottamaan 10 kiloa painoa 48 tunnissa, ilman saunaa tai lääkkeitä. Voitin.
  • Idolit: Leonardo Da Vinci, Tim Ferriss, Nelson Mandela, Rocky, Daisuke
  • Lempiartistit: Ludovico Einaudi, Hugh Laurie, Battle Beast, Meatloaf, Michael Jackson
  • Olin yksi Suomen kovimmista syöjistä. Pidin aikanaan yllä Mies vastaan Ruoka-sivustoa syömishaasteista ja omista kokeiluista.
  • Useita SM-mitaleita ja SM-tason kilpailutausta monista lajeista, kuten voimanosto, sotilaspenkki, kädenvääntö, sisäsoutu.
  • Tein 2006 kisassa sotilasmaastavedon epävirallisen ME:n, 86 toistoa. Rikottu sittemmin.
  • Nuoruuden nörttiaikoina pelasin Counter-Strikessa yli 3000 klaanimatsia.

 

MENEILLÄÄN

Valmentaja ja perustaja @ JV Akatemia, 2017 –

JV Akatemia on yritys, jonka alaisuudessa teen puheita, koulutuksia ja valmennuksia flow-tilaan ja viritettyyn työpäivään liittyen.

Toimitusjohtaja ja perustaja @ Mysteeri Experience Oy, 2015 –

Perustimme puolisoni Emmin kanssa Mysteerin, jonka missio on yhdistää ja innostaa ihmisiä pelaamisen kautta. Pääpaino oli elokuuhun 2019 saakka pakohuonepeleissä, joissa Mysteeri oli Suomen suurin toimija – yhteensä Mysteerillä kävi yli 100 000 pelaajaa. Liiketoimintakaupan myötä Mysteeri keskittyy nykyisin vain toimeksiantoihin ja tosielämän peleihin yleisemmin. Yrityksessä hoidan kaikkea bisnekseen ja lukuihin liittyvää, uusien konseptien suunnittelua ja pelien rakentamista.

Perustaja @ RehtiRakennus Oy, 2018 –

Rehtirakennus on Itä-Suomessa toimiva perinteinen raksafirma, joka keskittyy pienrakentamiseen ja ilmalämpöpumppuihin. Olen yrityksessä vain taustatekijä, mutta jonain hetkinä myös rakentaja.

TEHTYÄ

Toimitusjohtaja ja perustaja @ Mukava Ruoka Oy, 2015 – 2018

Mukava oli ruoan verkkokauppa, jonka tavoitteena oli tehdä asiakkaiden elämästä helpompaa, terveellisempää ja ekologisempaa. Tilasimme elintarvikkeet suoraan tiloilta, tuottajilta ja erikoistukuilta ja toimitimme ne asiakkaiden kotiovelle itsejärjestetyllä logistiikalla. Mukavassa hoidin toiminnan organisointia, bisnespuolta ja hyvinvointiaspektia. Yrityksen taival kuitenkin loppui lyhyeen, kun aika konseptille ei ollut vielä kypsä ja kuluttajatottumusten muuttaminen oli uudelle kasvuyritykselle liian iso pala.

Valmentaja ja perustaja @ Sisusavotta, 2012 – 2017

Sisusavotta on yritykseni, jonka tavoite on sisuunnuttaa ihmiset kovatehoiseen ja toiminnalliseen harjoitteluun sekä elämäntavoistaan huolehtimiseen. Yritys tarjosi aiemmin koulutuksia yrityksille sekä kokonaisvaltaisia valmennuspalveluita ja luonnollisen liikkumisen leirejä kuluttajille. Nyttemmin Sisusavotta on hiljaiselossa, koska muut projektit ovat vieneet keskittymiseni.

Liiketalouden opettaja @ Pohjois-Karjalan AMK / Ammattiopisto, 2010 – 2013

Toimin kaupan alan opettajana Pohjois-Karjalan Ammattiopistossa ja Ammattikorkeakoulussa sekä ISOverstaassa. Pääfokukseni oli yrittäjyys, mutta opetin myös laidasta laitaan kaikkea bisnekseen liittyvää, kuten markkinointia, taloushallintoa, budjetointia, lainsäädäntöä ja tietotekniikkaa. Opetuksen lisäksi ohjasin opinnäytteitä, laadin opetussuunnitelmia, pidin yrittäjyyskoulutuspäiviä ja suunnittelin yritysyhteistyöprojekteja. Opetin (ohjasin) yrittäjyyttä itse laatimani konseptin mukaan, jossa opiskelijat suunnittelivat liiketoimintaa, perustivat yrityksen ja saivat yrityksen tulot omaan käyttöön.

Vedonlyöjä, 2006 – 2009

Tein systemaattista ja pitkäjänteistä urheiluvedonlyöntiä itse kehittämieni Excel-laskurien ja kirjanpidon avulla. Tein noin 4000 vetoa vuodessa, ja julkiset vihjeeni SM-liigaan olivat maailman tuottavimpien joukossa. Olen ilmeisesti ainut, joka on opettanut vedonlyöntiä koulutasolla Suomessa.

Sekalaista seurakuntaa, 1999 – 2009

Matkalla kertyneitä titteleitä ja kokemuksia ovat muun muassa juorulehden päätoimittaja, automyyjä, haamuostaja, muuttokoordinaattori, flyygelinasentaja, puusavottalainen, varastotyöntekijä, tuotantotyöntekijä, huonekaluasentaja ja mainostenjakaja.

PROJEKTIT / LUOTTAMUSPESTIT

Perustaja, Itsensä kehittämisen kerho, 2015 – 2016

Kerhon tavoitteena on auttaa jäseniään kehittymään ja oppimaan itsensä kehittämistä elämän eri osa-alueilla, kuten tuottavuus, tavoitteet, hyvinvointi, julkinen puhuminen, kirjoittaminen ja luovuus.

Podcastit: Sisusavotta ja Kipinä, 2013 – 2015

Tein kahta podcastia, jotka pohjautuvat asiantuntijavieraisiin. Kipinä keskittyi yrittäjyysmindsettiin, Sisusavotta taas liikuntaan, ravitsemukseen ja hyvinvointiin.

Hallituksen jäsen, IWELLO Oy, 2014 – 2015

IWELLO on liikunta- ja hyvinvointipalveluja tarjoava yritys, jossa pääasiassa sparrasin firman strategiaa ja toimintaa toimitusjohtajan tukena.

Perustaja, Jyväskylä Speakers, 2014

Jyväskylä Speakers oli perustamani kerho, jossa harjoiteltiin monipuolisesti puhumis- ja esiintymistaitoja rennossa hengessä.

Perustaja, Liikunnan bisnessparraajat, 2013 – 2014

Liikunnan Bisnessparraajat oli perustamani ryhmä Jyväskylän yliopiston liikunnan alan väelle. Tavoitteena oli sparrata ideoita, verkostoitua, inspiroida yrittäjyyteen ja kehittää sekä ideoita että olemassaolevia bisneksiä.

Perustaja ja hallitusjäsen, JoensuuES, 2011 – 2013

Olin mukana perustamassa Joensuu Entrepreneurship Societya. Tavoitteenamme oli koota maakunnan yrittäjyyshenkisiä ihmisiä yhteen ja edistää yrittäjyyttä esimerkiksi järjestämällä verkostoitumisiltoja ja myyntipuhekilpailuja.

Perustaja ja hallitusjäsen, Reaktioryhmä, 2009 – 2013

Olin mukana Reaktioryhmässä, jonka tavoitteena oli edistää yrittäjyyttä Pohjois-Karjalassa ja tarjota yhteinen sparrausfoorumi yrittäjähenkisille ihmisille. Teimme myös liiketoimintakonsultointeja yrityksille.

Varapj ja yrityssuhdevastaava, Optimi ry, 2008 – 2016

Olin aktiivisesti mukana Joensuun kauppatieteilijöiden ainejärjestön toiminnassa muun muassa yrityssuhdevastaavana, varapuheenjohtajana, tulevaisuusvisioryhmässä ja hallitusalumneissa.

PAPEREITA

Liikuntatieteet, 2013 – 2015

Jyväskylän yliopisto, pääaine liikuntabiologia / hyvinvointiteknologia. Valmistumaton.

Aikuisopettajan pedagogiset opinnot, 2011 – 2012

Itä-Suomen yliopisto, arvosana 4/5.

Kauppatieteiden maisteri, 2008 – 2011

Itä-Suomen yliopisto, arvosana 4/5. Pääaine laskentatoimi, sivuaineet kansantaloustiede ja oikeustaloustiede.